Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/4232663 vagy irjon emailt infobguru.hu

Kedd-Péntek: 09:00-18:00, Szombat 09:00-13:00 (Vasárnap-Hétfő: Zárva)

Légzésfigyelő

Ebben a kategóriában a babád biztonságához szükséges légzésfigyelőket találod. 

Szükséges légzésfigyelőt vásárolni ?

Ez a kérdés gyakran elhangzik üzletünkben és azt tapasztaljuk, hogy megoszlanak a légzésfigyelőről a vélemények. Hazánkban a bölcsőhalál (SIDS) aránya a lakosságra vetítve szerencsére nagyon alacsony (az Uniós átlaghoz képest). Ettől függetlenül a készülék használatát mindenképpen javasoljuk. Amennyiben a pici bármilyen rendellenességgel jött a világra vagy bármilyen egészségügyi értéke alacsonyabb az átlagnál az orvosa szerint, akkor mindenképp szükséges a beszerzése, de a teljesen egészséges babák mellett is megnyugtató a használata kb. 1 éves koráig. 

Az egészséges babák légzésében is lehetnek kimaradások (apnoé), ilyenkor akár a légzésfigyelő riasztása által kiváltott hang is elegendő, hogy újra levegőt vegyen és mire a szülő babájához siet, már nem tapasztal semmilyen problémát. Ezeket gyakran a szülők "téves riasztás"-ként könyvelik el. Ha ez túl gyakori jelenség lenne, akkor érdemes a készülék érzékenységi beállításait ellenőrizni. 

Milyen légzésfigyelőt érdemes választani ?

A bababiztonsági termékeknél minden esetben azt tanácsoljuk, hogy kerüljük a használt, olcsó légzésfigyelő vásárlását, hiszen nem tudjuk, hogy a termék megbízhatóan működik vagy sem (pl. leejtették és az érzékelője sérült), garancia nincs a termékre és végső soron a babánk életét, egészségét kockáztatjuk. Vannak más termékek, amelyeket beszerezhetünk használtan és spórolhatunk a családi kasszába (pl. babakocsi, bababútor), amelyek nem hordoznak ekkor kockázatot. A boltok kínálatában pedig keressük az orvostechnikai eszköz minősítéssel bíró termékeket (!), mert vannak olyanok amelyek csak "életmód termék"-ként kerülnek forgalomba. Új terméket, garanciával, megbízható forrásból, szerintünk ez a legfontosabb. Ezen belül a saját ajánlásunk a magyar, 20 éves múlttal bíró Baby ControlMilian légzésfigyelő készülék. Ezeket a kiságyban érzékelőlappal tudjuk használni. 


6termék 16

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
24 990 Ft - 45 990 Ft
Gyártó