Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/4232663 vagy irjon emailt infobguru.hu

Kedd-Péntek: 09:00-18:00, Szombat 09:00-13:00 (Vasárnap-Hétfő: Zárva)

Jótanácsok

Babakocsi választás

2019.12.05 21:21
Babakocsi választás

Hogyan válaszd ki a megfelelő újszülött babakocsit ? A 3in1 babakocsi kínálat óriási és nehéz eligazodni a technikai paraméterek tengerében. Nem könnyű a kérdés, de megpróbálunk pár támpontot adni. 

Ma már a kínálat tengerében könnyű elveszni. Nem csak a gyártók végtelen sora hosszú, de a típusok és a design is megannyi különböző fajtát tartogat.

Újszülött kocsi:
Itt egy fontos szempont, hogy a baba teljesen síkba dönthető vagy eleve sík felületen tudjon feküdni, hisz a kis gerincének még erre van szüksége. Ezért a hátradönthető sportkocsik itt szóba sem jöhetnek. A mózeskosár pontosan ezt a célt szolgálja. Léteznek a 3 részes háromfunkciós illetve a 2 részes háromfunkciós babakocsik. De mi a különbség ?


Az, hogy a mózeskosár és a sportrész ugyanaz vagy külön-külön darab a babakocsihoz. A választásnál mindig szem előtt kell tartani a felhasználás módját. Ha sokat autóztok, gyakran kell összecsukni és ki-be pakolni az autóban, ráadásul a csomagtartó is véges, akkor a 2 részes 3 az egyben babakocsi sokkal praktikusabb lesz. Illetve nem elhanyagolható a súlykülönbség sem, így ha sokat kell lépcsőzni, tömegközlekedni a babakocsival, akkor is jobb választás. Másik nyomos érv mellette, hogy árban általában elmondható, hogy kedvezőbb, hiszen kevesebb anyagból/alkatrészből készül.

3in1

A 3 részes háromfunkciós újszülött babakocsik legtöbbször a megjelenésükkel lopják magukat a szülők szívébe. Itt a mózeskosár egy különálló darab, lehetőséget teremtve a tervezőknek, hogy gyönyörű "tojás" formájú csodákat alkossanak és nem kell a design-t a funkciónak alárendelni. Akinek fontos a megjelenés, a stílus, biztos, hogy ezek közül fog választani. Súlyban és árban is picit nehezebb, de kárpótolni fog megjelenésében és a körülvevők irigykedő pillantása.

Sportkocsik:
Hasonló ökölszabályok vannak itt is, mint az újszülött kocsiknál. Funkció és design fogja eldönteni a kérdést (és persze pénztárca). Azt érdemes tudni, hogy 2 fő csoport van, a lapra és az esernyőre csukható.
LapraEsernyőre

A lapra csukhatót általánosságban könnyebb összecsukni, akár egy kézzel is, de nagyobb helyet foglal, míg utóbbinál nagyon kicsire (tényleg akár esernyő méretűre) lehet összezárni, de egy picit nehézkesebb, legalábbis egy kézzel nem fog menni.
A felhasználás módja megint, amit át kell gondolni. Sok lépcső, tömegközlekedés, autó csomagtartó lesz a napi menetrend jellemzően vagy inkább csak a séták és mindennapos jövés-menés kelléke. Utóbbi esetben lapra-, előbbi esetben esernyőre csukhatót kell keresni.

Remélem sikerült néhány támpontot adni.