Aktuális akció

KUNERT babakocsik

KUNERT MILA BABAKOCSI

Dada Pardiso Dark Black 3in1 babakocsi

Dada Pardiso Dark Black 3in1 babakocsi

BRESSO Prémium Dark 02 multifunkciós babakocsi 3:1

BRESSO Prémium Dark 02 multifunkciós babakocsi 3:1

CAM Techno Deluxe babakocsi szett

CAM Techno Deluxe babakocsi szett Joy 505 2019 # Fekete bébihordozóval #V90S fekete vázzal

Sport babakocsik

Chipolino Sofia sport babakocsi - Indigo Cotton Jeans

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Látogató számláló

0
0
4
9
6
8
9

Szavazás

Hordozás

A hordozás erősíti a kötődést a szülő és gyermeke között, és megnyugtatja a babát.

A baba testközelben való hordozása - hordozókendőben vagy más textil hordozóeszközben, azon túl, hogy tehermentesíti a szülő karját, számos előnnyel járhat a baba számára is. Megfigyelések szerint a hordozás erősíti a kötődést az anya (vagy az apa) és a csecsemő között, és ezzel összefüggésben csökkenti a szülés utáni depresszió, és nyugtalanság kialakulásának kockázatát.

A hordozás előnyösebb, mint ha csupán megölelik, kézben tartják a babát: hordozás közben a csecsemők kevesebb akaratlagos mozgást végeznek, kevesebbet sírnak, és alacsonyabb a pulzusuk, mint amikor csak kézben tartják őket. 

 

Tovább

A baba és a szülő közti kommunikációval kapcsolatban még nagyon sok kérdést nem válaszolt meg a tudomány. A legújabb kutatások arra keresik a választ, miért nyugtatja meg a síró csecsemőt az évezredek óta alkalmazott, és a fejlett világban néhány évtizede újra felfedezett módszer, a hordozás.

Ha az anya rendszeresen hordozza a babát, az segítheti az igény szerinti szoptatást, és egyesek szerint kedvezően hat a baba szociális fejlődésére is. Csökkentheti továbbá az úgynevezett lapos- vagy ferdefejűség  kockázatát is - ez a koponyadeformáció akkor alakulhat ki, ha a csecsemő sok időt tölt háton fekve vagy pihenőszékben, autósülésben ülve.

A hordozás megnyugtatja a csecsemőt, teste ellazul, és kevesebb hangot ad ki, ami fokozza a nyugtató hatást.

Tovább