Baby Guru blog

Mellszívók

2020.10.26 17:57
Baby Guru
Baby Guru
Mellszívók

A mellszívó szinte kötelező jelleggel megjelenik a legtöbb kismama kelengyelistáján, de amikor az üzletbe érve találkozik a szerteágazó kínálattal, elbizonytalanodik. Lássunk néhány támpontot, hogy érdemes választani a mellszívók közül.

A két fő kategória a kézi mellszívók és az elektromos mellszívók, ahol a név elég beszédes és egyértelmű, de mikor melyiket válasszuk?

1., Kézi mellszívók

Működésük egyszerűen egy kézi kar segítségével létrehozott vákuumon alapuló szívóhatás, amelyet egy szilikontölcsérrel tartjuk fenn az anyamellen. A lényeg itt a vákuum létrehozása a kar lenyomásakor, majd lenyomva tartjuk azt. Téves elképzelés, hogy "pumpálni" kell, mint egy biciklit. A kelengyelistán bőven elegendő a kézi készülék, az elektromos készüléket csak indokolt esetben, tartós használatra javasolunk. A kézi készülékek választéka is óriási, szinte minden ismert gyártó kínálatában megtalálható. Általános ökölszabálynak itt is elmondható, hogy a többihez viszonyítva feltűnően olcsó termékeket kerüljük azok gyengébb minősége miatt és válasszunk ismert meggbízható márkájú készüléket (pl. MAM, Chicco, Tommee Tippee, Canpol, Lovi, Baby Bruin stb). Ezek felára maximum néhány ezer forint, de elkerülhető rengeteg bosszankodás, bizonytalanság ("én csinálok valamit rosszul vagy a mellszívó nem jó?)

2., Elektromos mellszívók

Az elektromos mellszívó nagyfokú kényelmet és hatékonyságot biztosít. Akár több fokozatú szívási erőt tartalmaz,a gyermek szívásának természetes kétfázisú ritmusa alapján. Elemekkel vagy hálózattal csatlakoztatható elektromos mellszívók is vannak forgalomban. mellszívó könnyen használható, összeszerelhető és szétszerelhető, diszkrét és kényelmes akár utazás esetén is. Csendes működési módja biztosítja a diszkréciót, ami lehetővé teszi a mellszívást bárhol. A mellszívó minden olyan eleme, melyet a bőrrel vagy anyatejjel való érintkezésre szánnak, különleges, BPA-t nem tartalmazó anyagból készült. A gyengéd masszírozó és puha párna növeli a kényelmet a tej leszívása közben.

Elektromos készüléket akkor érdemes vásárolni, ha már meggyőződtünk, hogy van anyatej és valamilyen okból az anyatej rendszeres leszívása szükséges (pl. a pici nem tud/tanult meg szopni stb.) és szeretnénk tartósan anyatejjel táplálni. Ilyen esetekben lehet nagyon hasznos és praktikus segítőtárs az anyának egy megfelelően kiválasztott elekromos készülék.

olcsobbat.hu argep.hu